TET - ஆங்கிலம் வினா விடைகள்

1.Two stroke lettter

A(k  B)E C) g  D)N

Ans: D)N



2.English is an language

A)phonetic

B)Un phonetic

C)Natiuonal

D)State

Ans:B)Un phonetic 

3.The big temple at thanjavur----------(build) by king raja

A)Was build

B)had build

C)Is build

D)has build

Ans:C)Is build

4.Dictionary skill is an importand skill

A)reading

B)Writing

C)reference

D)spelling

Ans:A)reading



5.An importand means of introducing a child to the surrounding world

A)reading

B)listening

C)speaking

Dwriting

Ans:





6.come home on sunday

A)order

B)request

C)offer

D)invitation

Ans:D)invitation



7.------is my brother arun

A)This

B)That

C)These

D)Those

Ans:A)This



8.Fill in tha blanks with sutible prepositions

My friends met----- Sunday

A)at

B)in

C)by

D)on

Ans:D)on



9.Library language

A)English

B)Tamil

C)Hindi

D)Urdu

Ans:



10.Noun+noun

A)Sweetheart

B)moonlight

C)breakfast

D) income

Ans:A)Sweetheart



11.Wich two words  in the same vowel sound

1.door 2.you 3.took 4.rude

A)1&2

B)2&3

C)3&4

D)2&4

Ans:B)2&3



12.Oral reading is helpful to develop a pupil's

A)writing skills

B)Pronunciation

C)Punctution

D)Listening skill

Ans:B)Pronunciation



13.The name of the king is karikal chola

A)verb

B)noun

C)adjective

D)pronoun

Ans:B)noun



14.I gave him a pen

A) Direct object

B)verb

C)Complement

D)Indirect object

Ans:D)Indirect object



15.X-rays Discovered by

A)Rontgen

B)Koch

C)Harvey

D)Banting

Ans:A)Rontgen



16.We can use -------- for orders and strong suggestions

A)should

B)must

C)Dare

D)can

Ans:B)must



17.He always------ (have)a medical kit with him

A)have

B)has

C)has been

D)have been

Ans:B)has



18.please get me the ----- and----

A)east-west

B)history-geography

C)salt-pepper

D)Hide-seek

Ans:C)salt-pepper



19.Find the correct word

A)poccesion

B)possession

C)poseesion

D)possetion

Ans:B)possession



20.My father---------- a computer two months ago

A)buys

B)is biying

C)will buy

D)brought

Ans:D)brought



21.The first book written by helen kelleer was ----------

A)My Experiments eith truth

B)the story of mf life

C)My experimences at radcliffe college

D)discovery of india

Ans:B)the story of mf life



22.-----------English ruled india for many decade

A)no article

B)an

C)a

D)the

Ans:D)the



23.Italy is ----- European conutry

A)a

B)some

C)an

D) the

Ans:A)a



24.Find out the verb

A)advice

B)advise

C)advisable

D0central

Ans:B)advise



25.Indentify the sentence

being poor.he could not buy car

A) simple sentence

B)imperative

C)complex

D)compound

Ans:A) simple sentence



26.MY uncle is -------- Lic agent

A)an

B)a

C)the

Ans:A)an



27.Mansons gathter all the biilding meterials before they construct a house

A)present tense

B)past tense

C)Future tense

D)present perfect tense

Ans:A)present tense



28.My mother ---------- out the met clother

A)Rings

B)Wrings

C)Ring

D)Wring

Ans:B)Wrings



29.Find the error

A new theature has been stsrted last friday 1 2 3

A)1

B)2

C3

D)no error

Ans:B)2



30.Write synonyms of 'quest'

A)philosophy

B)search

C)answer

D)response

Ans:B)search



31.The marina is the longest--- in india

A)Beech

B)beach

C)peach

D)none

Ans:B)beach



32.The polish found him guity

A)SVOC

B)SVIOC

C)SVOA

D)SVC

Ans:B)SVIOC



33.She ---------- my books

A)taken

B)takes

C)take

D)have taken

Ans:B)takes



34.She is not a fool,-- she?

A)Am

B)is

C)Was

D)When

Ans:B) is



35.Children------ saying the rhyms with action

A)enjoys

B)enjoy

C)sing

D)sings

Ans:B)enjoy



36.Ramu lives-------- Madurai.Will this train----------- Madurai

A)at,at

B)in,in

C)in,at

D)a,some

Ans:C)in,at



37.Leela said to me ,"can you get me a glass of water"-change into reported speech

A)Leela asked if I could get her a glass of water

B)lwwla aske me could I get her a glass of eater

C)leela told me to get a glass of water

D)leela told you to get a glass of water

Ans;leela asket if I could get her a glass of water



38.Find the right word category for the words pen ,pencil,paper etc

A)stationery

B)stationary

C)tables

D)materials

Ans:B)stationary



39)Upper the teeth row is placed on the lower lip to produce the sound-------

A)/b/

B)/m/

C)/r/

D)/v/

Ans:D)/v/



40)'HE gave him sweets'--In this sentence 'him'denotes-----

A)subject

B)verb

C)direct object

D)indirect object

Ans:D)indirect object



41)I like coffe.It is ----- favorite drink

A)my

B)his

C)your

D)her

Ans:A)my



42)Spelling is best learned by----

A)dictation

B)memorization

C)visual perception

D)habit

Ans:C)visual perception



43)This story is not thrilling.It is not interesting too.When you comboin these sentences,you get

A)This story is not only thrilling but also intersting

B)This story is not either thrilling or interesting

C)This story is not neither thrilling not interesting

D)This story is not thrilling but interesting

Ans:C)This story is not neither thrilling not interesting



44)The shape of the mouth cavity depends on the positionof -----

A)Tongue

B)teeth ridge

C)SOft plate

D)tongue and lip

Ans:D)tongue and lip



45)Choose the correct verb from:Mariappan is at school now.he a picture now.

A)drew

B)is drawing

C)draws

D)will draw

Ans:B) is drawing



46)Pupil may be taught to develope skimming and scanning skills when the enter the

A)Elementery school

B)Middle school

C)High school

D)Higher secondery school

Ans:B) Middle school



47) Choose the method wich is use ful for continuous reading

A)The phonic method

B)The word method

C)The sentence method

Ans:C) The sentence method



48) Choose the correct meaning: invention

A) inviting the persion

B)watching television

C)an act of producing a new thing

D)cell phone

Ans:C)an act of producing a new thing



49) We can omit the article before the name of

A) canals

B) continents

C)countries with union

D)oceans

Ans:B) continents



50) choose the rong one

A)an hour

B)a corner table

C)three day programe

D)ten years old school

Ans:D) ten years old school



51.It has been raining for two hours.Find out the tense of this sentense.

A)present tense

B)precent perfect tense

C)past perfect tense

D)past perfect continuous

present perfect continuous tense

Ans:D)present prefect continuous tense



52Appropriacy can be developed only through

A)reading

B)writing

C)listening

D)speaking

Ans:B)writing



53)Three stroke letters are

A)C,G,I,J

B)B,D,K,M

C)E,F,H,A

D)P,Q,R,T

Ans:C)E,F,H,A



54)FInd out the active from of this sentense

Food is being prepared by sumathi

A)sumathi is preparing  by food

B)sumathi is preparing was food

C)sumathi could have prepared food

D)sumathi could have preparing food

Ans:A)sumathi is preparing  by food



55)Give the past participle for 'fly'

A)flew

B)floen

C)flewn

D)flied

Ans:B)floen



56)He is very claver-- classify the sentence

A)Imperactive sentences

B)Exclamatory sentences

C)Intrrogative sentences

D)Assertive sentences

Ans:D)Assertive sentences



57)GIve the Degree of camparison for 'industrious"

A)more/most industrious

B)industriur,industrioust

C)industry,industrioust

D)industries,industrious

Ans:A)more/most industrious



58)Identify the sentence pattern "The /rain/makes/us/happy in summer"

A)S,V,A,D

B)S,V,O,A

C)S,V,DO,IO

D)S,V,IO,DI

Ans:B)S,V,O,A



59)Give the copmound word for 'news'

A)newsword

B)newseritter

C)news role

D)news paper

Ans:D)news paper



60)Fill in with preposition 'the dog rna/----- the road.

A)in

B)into

C)across

D)onto

Ans:C)across



61)Fill in with adjective- 'Rain goes to church--- sunday"

A)on

B)by

C)every

D)at

Ans:C)every



62)pick out the adverb and state its king- My uncle is arriving on monday

A)monday-adverb on monday

B)arriving-adverb of degree

C)uncle-adverb of manner

D)arriving- adverb of time

Ans:A)monday-adverb on monday



63)Pick out the noun and state its kind-Iron is strong metal

A)iron-meterial noun

metal-common noun

B)iron-abstract noun

strong-abstract noun

C)iron-common noun

metal- common noun

D)iron-proped noun

strong-cllective noun

Ans:A)iron-meterial noun

metal-common noun



64)Adverb of time answer the question

A)what

B)how

C)where

D)when

Ans:D)when



65)My friend lost his bag

A)is

B)are

C)was

D)were

Ans:C)was



66)A short question asked by the speaker at the end of utterance

A) wh question

B) passive voice

C) active voice

D) question tag

Ans:D) question tag
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment